Realme 6 İnceleme

realme 6 inceleme
0
9.5
  • Cep Model Puanı: 9.5

Bu kadar kısa bir sürede bu kadar büyük bir etki yaratabilen pek çok akıllı telefon markası yok. Birçoğu denedi ve başarısız oldu. Realme, çeşitli fiyat aralıklarında sürekli olarak akıllı telefonlar sunan nadir markalardan biri olmayı başardı. Şirket, bütçe ve orta sınıf segmentlerle başladı ve şimdi OnePlus gibi premium markalarla yarışabiliyor. Realme, akıllı telefon serisini C serisinden 5/6 gibi numara serisine, üst düzey X serisine kadar çeşitlendirdi.

Şirket 2020’de oldukça iddialı ve Realme 6 serisi, markanın gücünü gerçekten göstermek istiyor. Lafı daha fazla uzatmadan Realme 6 incelememize geçelim. Ayrıca Realme 6 Pro incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

Tasarım

realme 6 inceleme 1 - Realme 6 İnceleme

Birçok Realme telefon birbirine benzemesine rağmen, şirketcihazlara yansıttığı arka tasarımla her telefonuna farklı bir görünüm ve ayırt edilebilirlik kazandırıyor. Realme 5 Pro, arkasında elmas şeklindeki desenleri bulunan kristal bir tasarıma sahipti.

realme 6 inceleme - Realme 6 İnceleme

Realme 6 RMX2001 ile, şirketin Comet olarak adlandırdığı tasarımı kavuşmuş oluyoruz, bu tasarım telefonun arkasında alt orta noktadan üst tarafa doğru bir ışık efektine sahip. Kesinlikle benzersiz görünüyor, ancak Realme’in şimdiye kadar sunduğu en iyi tasarımı değil.

Telefon iki farklı renkte geliyor ilk renk Kuyruklu Yıldız Beyazı ve diğer renk bizdeki Kuyruklu Yıldız Mavisi. İnceleme için mavi varyantı aldık ve belirli açılarda mavinin tonları ile beyazın tonları oldukça zarif duruyor. Realme 6, 191 gram ağırlığında olmasına rağmen şık ve hafif hissettiriyor. Kavisli arka panel plastik, yani cama göre çizilmelere daha yatkındır. Mavi renk biraz parmak izi lekesi tutsada beyaz renk bu kadar fazla parmak izini belli etmeyecektir.

realme 6 inceleme 2 - Realme 6 İnceleme

Realme, parmak izi sensörünü çerçevenin arkasından sağ tarafına taşıdı. İlginç bir tasarım seçeneği ve aslında çok mantıklı. Yana monteli parmak izi sensörü, merkezin biraz üstüne yerleştirilmiş, böylece baş parmağınız kolayca buraya erişebiliyor. Kısa bir alışkanlık sürecinden sonra başparmağınız doğal bir refleks ile sensörü kolayca harekete geçirecek ve kilidi açacaktır.

Ekran

realme 6 inceleme 3 - Realme 6 İnceleme

Realme, ekranı Realme 5 Pro’daki 6.3 inç FHD + su damlası ekrandan Realme 6’daki 6.5 inç FHD + (1.080 x 2.400 piksel) delikli ekrana yükseltti. Ayrıca yenileme hızını 60Hz’den 90Hz’e yükseltti, telefonun fiyatı göz önüne alındığında oldukça etkileyici. Aslında, Realme 6 şu anda 90Hz LCD ekran sunan en ucuz telefon. Yüksek yenileme hızı, kaydırma deneyiminin daha sorunsuz olacağı anlamına gelir. Dürüst olmak gerekirse bu bütçe dostu telefon 60Hz ekranlı bir akıllı telefona kıyasla daha hızlı ve daha duyarlı hissettiriyor.

realme 6 inceleme 4 - Realme 6 İnceleme

Realme 6 ekranı, daha ince çerçevelerle harika görünüyor. Sadece 90Hz yenileme hızıyla akıcı bir kaydırma deneyimi elde etmekle kalmıyor, aynı zamanda FHD + çözünürlüğü de keskin görünüyor. LCD panel, iyi renk üretimi sağlıyor ve renk sıcaklığını ayarlarda tercihinize göre değiştirebiliyorsunuz.

Video izlerken veya oyun oynarken ekranın üstündeki selfie kamerası deliği kolayca göz ardı edilebiliyor. Ekran keskin ve görüş açıları iyi. Parlaklık seviyeleri iç mekanlarda iyi, ancak ekranın okunmasını zorlaştıran yoğun güneş ışığı altında dış mekanlarda hayal kırıklığı yaratabilir.

Performans ve Yazılım

realme 6 inceleme 5 - Realme 6 İnceleme

Realme 6’ya yapılan en büyük yükseltme işlemci oldu. Telefon, Redmi Note 8 Pro‘ya güç veren aynı yonga seti 2.05GHz sekiz çekirdekli MediaTek Helio G90T tarafından destekleniyor. Helio G90T, sorunsuz, gecikmesiz bir oyun deneyimi ve hızlı günlük kullanım sunan bir oyun işlemcisidir. Realme 6 temel varyantı 4 GB RAM’de başlar ve 8 GB RAM’e kadar çıkar.

Kıyaslama puanları açısından, Helio G90T, Realme 5’e güç veren Snapdragon 665 yonga setini göre kesinlikle daha iyi.

Antutu Karşılaştırması: Realme 6 vs Redmi Note 8 Pro

Redmi Note 8 Pro ile Realme 6’nın Antutu testinde nereydese eşit olduğu görebiliyoruz. Realme 6 290622 puan alırken Redmi Note 8 Pro 286100’de kalıyor.

Antutu nedir ?

Özellikle, Realme 6’nın Helio G90T çipseti Realme 6 Pro’nun Snapdragon 720G çipsetine göre daha fazla puan alıyor. Aşağıda üç akıllı telefonun da AnTuTu puanlarını kontrol edebilirsiniz

(Soldan sağa – Realme 6, Redmi Note 8 Pro ve Realme 6 Pro).

realme 6 inceleme 6 - Realme 6 İnceleme

Gerçek dünyada kullanım söz konusu olduğunda, Realme 6 inanılmaz derecede iyi bir performans sergiliyor. İnceleme için aldığımız 8 GB RAM varyantında çoklu görev yaparken herhangi bir sorun görmedik. Twitter ve Instagram gibi sosyal medya uygulamalarına göz atma, WhatsApp’ta mesajları ve durumları kontrol etme gibi günlük görevlerin hepsi kolaylıkla halledebildi.

Realme 6 Oyun Performansı

realme 6 inceleme 7 - Realme 6 İnceleme

Realme 6’nın oyun performansı hakkında konuşursak şikayet edebileceğimiz çok şey yok. PUBG ve Call of Duty: Mobile gibi oyunları varsayılan yüksek grafiklerde çalıştırdık ve deneyim genellikle harikaydı. Bu oyunlar, gecikme veya takılma olmadan son derece sorunsuz koşmayı başardı. Grafikleri aşırı ayarlara getirdikten sonra bile, Realme 6 sürekli olarak pürüzsüz bir deneyim sağladı, ancak oyun sırasında telefonun oldukça ısındığını fark ettik.

Realme 6’nın sadece 6 GB RAM ve 8 GB RAM varyantlarında HD + Ultra grafikleri desteklediğini, 4 GB RAM modelinin ise PUBG’de HD + Yüksek ve Dengeli + Ultra grafiklerini desteklediğini belirtmemiz gerekir.

realme 6 inceleme 8 - Realme 6 İnceleme

Realme 6, Android 10 tabanlı Realme UI ile birlikte geliyor. Realme UI, ColorOS’u sembolik bir seviyede değiştirmeye çalışan şirkettin en son arayüzü. Gerçekte, Realme UI daha temiz bir arayüze sahip olsa da hala ColorOS’a benziyor. Temizleyici ile uygulama simgeleri ve temaları yeniden tasarlanmış. Realme UI hala Opera, UC Browser ve Helo gibi önceden yüklenmiş bazı uygulamalarla geliyor. Ayrıca, varsayılan tarayıcı uygulamasın UC Broweser’dan çok sayıda spam içerikli bildirim aldık. Bildirimleri ayarlar aracılığıyla manuel olarak devre dışı bırakabilirsiniz, ancak yine de rahatsız edici olabilir.

Realme UI, tüm arayüzü saf siyaha dönüştüren gelişmiş bir karanlık mod, yuvarlak uygulama simgeleri ve çekici renk tonlarıyla tutarlı görseller ve Bluetooth ve kablolu kulaklığınızı aynı anda bağlamanızı sağlayan Çift Modlu Ses gibi bazı düzgün özelliklere sahip.

Basitçe söylemek gerekirse, yüksek 90Hz yenileme hızı ve hızlı Realme UI yazılımı ile birleştirilmiş güçlü Helio G90T yonga seti, bu uygun fiyatlı orta menzilli akıllı telefonun hızlı ve akıcı olmasını sağlamış ve en güçlü rakiplerinden biri olan Redmi Note 8 Pro ile onu eşit seviyeye getirmiş.

Kameralar

Realme 6, 64 MP Samsung GW1 birincil sensör, 8 MP geniş açılı lens, 2 MP makro lens ve 2 MP mono lens içeren dört kamera kurulumuyla birlikte geliyor. Kamera kullanıcı arayüzü oldukça kullanıcı dostu, çünkü alt karuselde kaydırarak Video, Gece modu, Portre ve 64 MP modu gibi farklı çekim modları arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz. Ultra Makro, Uzman, Slow-Motion ve diğer seçenekler ‘Diğer’ bölümünün altına yerleştirilmiş. Vizörün üst kısmında HDR, Chroma Boost, flaş vb. etkinleştirme seçeneklerine sahip olacaksınız.

realme 6 inceleme 9 - Realme 6 İnceleme

Ana kamera kullanılarak çekilen gün ışığı fotoğrafları genellikle HDR ve Chroma Boost etkinken parlak ve canlı fotoğraflar sunuyor. Renkler bazen Chroma Boost ile çok doğal olmayan bir şekilde doygun görünebilir ve özellik kapalıyken daha doğal görünen renkler yakalayabilirsiniz. Varsayılan olarak, ana kamera 16 MP çözünürlükte çekim yapıyor ve fotoğrafların daha iyi kontrastla daha parlak ve net görünmesini sağlamak için piksel binning kullanıyor. Son derece ayrıntılı fotoğraflar arıyorsanız, en iyi gün ışığı koşullarında 64 MP kameraya kolayca geçip detayları arttırabilirsiniz.

realme 6 inceleme 10 - Realme 6 İnceleme

Ana kamera, özel Gece modunun yardımıyla düşük ışıkta iyi bir iş çıkartıyor. Parlak ve düşük ışıkta olağanüstü fotoğraflar beklememelisiniz, ancak uzun pozlama modu gürültüyü azaltmayı başarır ve fotoğrafların daha net görünmesini sağlamak için pozlamayı dengeler. F / 1,8 diyafram açıklığına sahip ana sensör, iyi miktarda ışık sağlar, böylece iç mekanda iyi miktarda pozlamayla fotoğraf çekebilirsiniz. Fotoğraf makinesi, gıda çiçek vb. sahneleri tespit etmek için AI / yapay zeka kullanır ve doygunluğu otomatik olarak ayarlar.

Realme 6 ile Çekilen Fotoğraflar

8 MP geniş açılı kamera da gün ışığında parlak fotoğraflar sunuyor, ancak yakınlaştırırken görüntüler netlikten yoksun hale geliyor. Benzer şekilde, 2 MP makro lens de yalnızca gün ışığı koşullarında kullanılmalı. Makro kamerayı 4 cm’ye kadar olan nesneleri çekmek için kullanabilirsiniz. Çiçek ve yiyecekleri yakaladığımız makrolar, renk tonlarında gözle görülür bir değişim göstererek görüntülerin donuk görünmesini sağladı. Ana kamerayı kullanarak 10 cm mesafede daha çekici doğal bokeh çekimleri yapabildik.

Ön kameraya gelince, doğal renk üretimi ve detaylarıyla iyi görünümlü selfie’ler çekmeyi başardık. Hem ana arka kamera hem de ön kamera EIS (dijital görüntü sabitleyici) desteklediğinden, videoları bir miktar kararlılıkla kaydedebilirsiniz, ancak sonuçların harika olmasını beklemeyin. Genel olarak, Realme 6, iyi gün ışığı fotoğrafçılığı ve fiyatlandırması için çok yönlülük sunan çekici bir kamera seti sunuyor.

Pil Ömrü ve Şarj Hızı

Realme 5 Pro 4.035 mAh batarya sunarken, Realme 6 daha yüksek kapasiteli 4.300mAh pile sahip. Bu, eğer daha önce Realme 5 Pro kullandıysanız teknik olarak daha uzun pil kullanımı anlamına gelmekte. Bununla birlikte, Realme 6’nın pil ömrü yenileme hızına bağlı olarak değişecektir. Daha yüksek 90 Hz yenileme hızı kullanıldığında pil ömrü etkilenecektir. PCMark pil testimizde, 90Hz yenileme hızında Realme 6 yüzde 100’den yüzde 20’ye kadar 8 saatte düştü. 60Hz’de aynı test 1-2 saat ekstra pil ömrü sağladı.

realme 6 inceleme 11 - Realme 6 İnceleme

Bu test sonuçlarına göre gerçek dünya da, 90 Hz yenileme hızında Realme 6’yı kullanmak, telefonu akşamları bir kez şarj etmenizde tüm günü çıkartacağı anlamına geliyor. 60Hz’de, telefon tam bir gün gidecektir ve çalışmaya hazırlanırken sabahları telefonu şarj etmeniz gerekecek. Ancak burada çok önemli bir şey var o da Realme 6’nın şarj hızı. Bu telefon 30W VOOC hızlı şarj desteğinin ile geliyor ve bu sayede telefon 60 dakikadan daha kısa sürede yüzde sıfırdan yüzde 100’e tamamen şarj olabiliyor.

Sonuç & Karar

Realme bu akıllı telefonu oluştururken hiçbir şeyi şansa bırakmadı. Delme deliği ekranından ve 90Hz yenileme hızından, güç dolu performansına ve yüksek çözünürlüklü kameralara kadar, Realme 6 ihtiyacınız olan her şeyi tek bir pakette sunmuş. Realme 6, Realme 5 Pro’ya göre önemli yükseltmelere sahip ve gerçekten de Realme’nin sayı serisindeki yeni “Pro” adayı olabilir.

Cihazın sunduklarını göz önüne aldığımızda Realme 6’nın fiyatlandırmasının oldukça iyi olduğunu düşünüyoruz. Hızlı ve sorunsuz bir akıllı telefon, özellikle mobil oyun meraklıları için çok iyi bir performans sunuyor fiyatı ise 2300/3000 TL aralığında. Pil ömrü sizi etkilemeyebilir, ancak 30W hızlı şarj bunu kesinlikle telafi ediyor.

Realme 6, bu fiyat segmentinde yeni bir ölçüt oluşturdu ve Xiaomi’nin yakında globalde tanıtacağız Redmi Note 9 serisine iyi bir cevap olmuş gibi gözüküyor.

9.5
  • Cep Model Puanı: 9.5

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.