2021 Akıllı Telefon Önerileri

mansett
0

2021 akıllı telefon önerileri içerisinde farklı bütçe seviyelerine uygun öneriler yer alıyor. Bu telefon modelleri ile ister günlük olarak kullanılacak sosyal paylaşım siteleri ve iletişim uygulamalarını rahatlıkla kullanabilir, isterseniz de boş zamanlarınızı daha eğlenceli kılabilecek oyunlar oynayabilirsiniz. Başta Samsung ve Huawei olmak üzere farklı markaların, yeni yılda tercih edilebilecek modellerini inceledik.

Samsung Telefon Önerileri

ic 2 - 2021 Akıllı Telefon Önerileri
Samsung Telefon Önerileri

Samsung Galaxy M51

Depolama: 128 GB

RAM: 8 GB

İşlemci: 8 Çekirdek

Kamera: 64MP

Ekran: 6,7 inç

Samsung Galaxy M51 128 GB’lık adeta dev bir depolama kapasitesiyle birlikte gelen bir akıllı telefon. Daha ince çerçeve yapısı sayesinde daha geniş bir ekran deneyimi sunan M51, ergonomik tasarımıyla gün içerisinde kullanım esnasında rahatlık sağlar. 8 çekirdekli gelişmiş bir işlemciye sahip olan bu model her türdeki uygulamanın altından rahatlıkla kalkabilir. Ayrıca 128 GB’lık depolama alanını artırmak isteyen kullanıcıları için de 512 GB’a kadar MicroSD desteği de sunuyor. Super AMOLED 6,7 inç ekranıyla filmler, oyunlar ve sosyal medya da dolaşmak çok daha keyifli hale geliyor. Çoklu dokunma algılayan kapasitif ekranı ve Multi-Touch özelliği ile işlevsellik bakımından alternatiflerinden bir adım önde kalıyor. Dört farklı gelişmiş kamerasıyla 64 MP fotoğraflar çekebileceğiniz; 4K Ultra HD görüntüler elde edebileceğiniz M51 tüm hatlarıyla bir telefondan bekleyebileceğiniz tüm özelliklerin çok daha fazlasını sunmayı başarıyor. Ayrıca tüm bu özellikleri yüksek batarya kapasitesiyle de birleştiriyor. Fiyat olarak ise 3200-4000 TL bareminde bulunuyor.

Samsung Galaxy M21

Depolama: 64 GB

RAM: 4 GB

İşlemci: Çekirdek

Kamera: 45MP

Ekran: 6,4 inç

2021 akıllı telefon önerileri içerisinde bir başka model ise Samsung Galaxy M21. 64 GB depolama alanıyla ve üçlü arka kamerasıyla öne çıkan bir model. Fotoğraf ve video çekiminde esneklik sunan bu akıllı telefon, bütçe dostu başarılı bir alternatif. Sekiz çekirdek işlemcisi ile birlikte ihtiyaç duyulan tüm uygulamaları rahatlıkla çalıştırabilecek kapasitede olan M21, aynı zamanda Android 10 sürümü yüklü halde geliyor. 6000 mAh bataryası ise modelin en güçlü yanı. Böylece gün içerisindeki yoğun kullanımların altından başarılı bir şekilde kalkmasını sağlıyor. 6,4 inç geniş ekranı ve 4 GB RAM’i ile damla çentikli tasarım modasının da güncel bir temsilcisi. Kutu içerisinde gelen hızlı şarj adaptörüyle şarj süreleri çok daha kısa sürede gerçekleşebiliyor.  Samsung Galaxy M21 2200 – 2800 TL fiyat bareminde yer alan bir model.

Samsung Galaxy S20 Plus

Depolama: 12 GB

RAM: 8 GB

İşlemci: 8 Çekirdek

Kamera: 64 MP 8K

Ekran: 6,7 inç

Samsung Galaxy S20 Plus, estetik tasarım anlayışının üstün bir performans ile bir araya geldiği bir model. Gerek ekran yapısı, gerek donanımsal nitelikleri ve gerekse de batarya kapasitesi ile fazlaca öne çıkan bir akıllı telefon. 8K çözünürlüğünde görüntüler kaydedebiliyor olması bu modelin en yenilikçi yanlarından. Çoklu kamera sensörleriyle 64 MB çözünürlüğündeki kamera içerisinde DOF, PDAF, HDR gibi çeşitli çekim teknolojileri yer alıyor. Bu teknolojiler ile birlikte çoklu kamera ile elde edilen fotoğraflar çok daha derinlikli ve yüksek kaliteli bir biçimde elde edilebiliyor. Aynı zamanda düşük ışıkta rahatlıkla başarılı çekimler yapılmasını mümkün kılan bu model, yapay zeka destekli kamerası ile tüm koşullarda başarılı görüntüler elde edilmesini mümkün kılıyor. 6,7 inç boyutundaki ekran ise her tür uygulama için fazlasıyla yeterli bir alan sunarken, Gorilla Glass 6 teknolojisini içeren camı, ekranı tüm darbelere karşı koruyor. 120 hertz ekran ile oynana oyunlar çok daha yüksek akıcılık değerlerine ulaşıyor. 8 GB RAM ve 128 GB hafızasıyla birlikte tüm hatlarıyla başarılı bir akıllı telefon.

ic 3 - 2021 Akıllı Telefon Önerileri
Huawei Telefon Önerileri

Huawei Telefon Önerileri

Huawei Y5P

Depolama: 32 GB

RAM: 2 GB

İşlemci: 2 Çekirdek

Kamera: 8 MP

Ekran: 5,45 inç

2021 akıllı telefon önerileri içerisinde bütçe dostu alternatiflerden bir tanesi Huawei Y5P oluyor. 8 MP arka kamera ve 5 MP ön kameraya sahip olan bu model 3020 mAh değerinde bir bataryaya sahip. Günlük kullanıma yönelik uygulamalar için yeterli olan bu batarya değerine, 5,45 inç boyutlarındaki ekran eşlik ediyor. Telefonlarda yüksek boyutlar aramayan kişiler için oldukça uygun boyutlar. Ayrıca Huawei Y5P çift çekirdekli işlemcisi ve 32 GB dahili hafızasıyla bütçe dostu modeller arasında öne çıkmayı başarıyor. Fiyat açısından 1700 – 2000 TL seviyesinde bulunabilen bu akıllı telefon, Huawei tarafında ekonomik çözümlerden bir tanesi.

Huawei P40 Lite

Depolama: 128 GB

RAM: 6 GB

İşlemci: Yeni nesil Hexa Core işlemci

Kamera: 60 MP

Ekran: 6,4 inç

Huawei P40 Lite, fiyat-performans açısından öne çıkmayı başarabilen bir model. 4200 mAh bataryası ve 16 MP değerindeki ön, 60 MP çoklu ön kamerası hemen göze çarpıyor. Ayrıca modelde bulunan 128 GB dahili hafıza, alternatif aratmayacak türden. Bu özellikleriyle her tür kullanıma uygun bir yapı ortaya koymayı başaran Huawei P40 Lite, 6 GB’lık RAM’iyle de oyunların da üstesinden geliyor. Zarif ve şık tasarımın 6,4 inç genişliğindeki ekranla buluştuğu bu telefon, gerek günlük gerekse de eğlence amaçlı kullanımda fazlasıyla yeterli değerlere sahip. Fiyat bakımından ise 2900 – 3300 TL seviyelerinde rahatlıkla bulunabilen bir model.

5 - 2021 Akıllı Telefon Önerileri
Uygun Fiyatlı Telefon Önerileri

Uygun Fiyatlı Telefon Önerileri

General Mobile GM8

Depolama: 16 GB

RAM: 1 GB

İşlemci: 8 Çekirdek

Kamera:  13 MP

Ekran: 5,5 inç

2021 Akıllı telefon önerileri içerisinde, uygun fiyatlı modeller kategorisinde yer alan General Mobile GM8, çoklu SIM kart özelliğine sahip olmasıyla öne çıkıyor. Fiyat ve performans dengesinde öne çıkan GM8, 5,5 inç boyutlarındaki bir ekrana sahip. Uzay grisi ve altın sarısı renk seçenekleri sunmasının yanı sıra Android 8.1 işletim sistemiyle de kullanıcılarına güncel bir deneyim sunuyor. HD+ özelliğine sahip ekranıyla 720*1440 piksel çözünürlüğünde görüntü oluşturabilen General Mobile GM8, 8 çekirdek işlemcisi ve 1 GB RAM’e de sahip.

Huawei Y6

Depolama: 32 GB

RAM: 2 GB

İşlemci: 4 Çekirdek

Kamera: 13 MP

Ekran: 6 inç

Huawei Y6, uygun fiyatlı akıllı telefon önerileri içerisinde yer alan, iddialı bir mode. 13 MP arka ve 8 MP ön kameraya sahip olan bu modelde 3020 mAh batarya yer alıyor. 6 inç ekranın, 2 Ghz dört çekirdek işlemcinin bulunduğu Huawei Y6, 2 GB RAM’i ile günlük kullanımların altından fazlasıyla kalkıyor. 32 GB dahili hafızasıyla genel olarak değerlendirildiğinde yeterli bir model. 1400 – 1600 TL aralığında fiyatlara sahip.

Reeder P13

Depolama: 16 GB

RAM: 2 GB

İşlemci: 4 Çekirdek

Kamera: 13 MP

Ekran: 6,2 inç

Reeder P13, 6,2 inçlik ekranı ve 4200 mAh değerindeki bataryası ile uygun fiyatlı akıllı telefonlar arasında yer alan bir model. 13 MP arka ve 5 MP ön kameraya sahip olan bu modelde 2 GB RAM kullanılmış. Android 10 işletim sisteminin bulunduğu Reeder P13, Type-C şarj girişi ile modern tasarım özelliklerini karşılıyor. Yüz tanıma ve artırılabilir hafıza gibi özelliklerin de bulunduğu bu model, 1300- 1600 TL fiyat aralığında bulunabilen bir telefon.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.