Samsung Galaxy M21 İnceleme

m21 3
0

Güney Koreli teknoloji devi Samsung son dönemlerde Çinli telefon üreticilerinde sıkça gördüğümüz giriş ve orta segment telefonları arka arkaya tanıtıyor. Bu yazımızda Samsung’un Mart ayında giriş ve orta segment arasında yer alan Galaxy M21’i inceleyeceğiz.

Tasarım

Galaxy M21’in tasarımına baktığımızda ince çerçeveli modern bir tasarım karşımıza çıkıyor. Çerçeve ve arkasında plastik malzeme kullanılan modelin ekranın üst kısmında damla çentik bulunuyor. Telefonun yan tarafında ses ve güç düğmesi yer alıyor alt kısmında ise tek bir hoparlör, USB Type-C bağlantı noktası ve kulaklık girişi bulunuyor.

Arka tarafından parmak izi sensörü bulunan Galaxy M21’in arka kısmının çok kolay bir şekilde kirlendiğini söylemekte fayda var. Telefonun parmak izi sensörünün sağladığı performans M31’deki kadar başarılı olmasa da gayet yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Telefonun arka kısmında sol üst köşesinde üç kameradan oluşan bir kurulum ve LED flaş bulunuyor. Genel olarak tasarımı yorumlayacak olursak Samsung’un telefonun arkasında kullandığı cam gibi gözüken plastik yerine mat bir plastik kullanması daha mantıklı olabilirmiş ama tasarımın genel hatlarına baktığımızda başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Ekran

Galaxy M21, 6.4 inç büyüklüğünde 2340×1080 çözünürlüğe sahip Super AMOLED bir ekran ile elimize geldi. Telefonda kullanılan ekran Samsung’un M31, M30s ve diğer orta segment Samsung’larda kullanılan ekran ile aynı. Ekranın kalitesi Samsung’a yakışır bir şekilde oldukça iyi.

Telefonun Doğal ekran modunda bile mükemmel renk doygunluğu ve iyi bir parlaklığa sahip. Galaxy M21’de kullanılan ekran Samsung’un en iyi ekran teknolojisi olmayabilir fakat Samsung’un bu ekranı birçok telefonda kullanmasından da anlaşılabileceği gibi oldukça başarılı bir ekran. Samsung Galaxy M21’de yer alan ekranın tek dezavantajı 60 Hz yenileme hızına sahip olması.

Yazılım

Galaxy M21, işletim sistemi olarak Android 10 tabanlı Samsung One UI 2.0 kullanıyor. Telefonun yazılım deneyimi olarak vadettiği şeyler Samsung’un son çıkan telefonları ile neredeyse aynı. Telefon UI 2.0 ve özellikleri, güncellenen kamera uygulaması ile kullanıcılarına kaliteli bir performans vadediyor.

UI 2.0

Samsung’un geliştirdiği arayüz olan UI 2.0 oldukça kullanışlı bir arayüz olarak karşımıza çıkıyor. Telefonun kullandığı işletim sistemi UI 2.0’ın en büyük problemi direk yüklü bir şekilde gelen ve silinmesi oldukça zorlayıcı olan stok uygulamalar. Yapacağınız araştırmalar sonrasında telefonunuzda yer alan stok uygulamalar arasından kullanmadıklarınızı telefonunuzdan kaldırmanızı öneriyoruz.

M21’in 4 GB RAM’e sahip versiyonunun performansına baktığımızda ise üst düzey olmayan bir performans ile karşılaşıyoruz. Yaptığımız inceleme sırasında M21’in özellikle çoklu görevler esnasında problem yaşadığı hissediliyordu. Kısa duraksamalar, fotoğraf çekerken yaşanan yavaşlamalar gibi gecikmeler kullanım esnasında aklımızda soru işaretleri bıraktı. Telefonun oyun performansını kısaca anlatacak olursak: Galaxy M31 kadar başarılı bir oyun performansı vadediyor.

4 GB RAM’e sahip versiyonunda yaşanan bu gecikmelerin asıl sebebi ise Galaxy M21’in kullandığı Exynos 9611 işlemcisi değil. Samsung Galaxy M21’de 4 GB RAM kullanması performans eksikliğinin asıl sebebi. 6 GB RAM versiyonu nasıl diyenleri duyuyor gibiyim. Galaxy M21’in 6 GB RAM’e sahip olan versiyonu ise fiyat olarak Galaxy M31’e çok yakın bu sebeple M31’i tercih etmek çok daha mantıklı.

Kamera

Samsung Galaxy M21’in arkasında yer alan üç kameralı kurulumda bulunan kameralar sırası ile8MP f2.2 ultra geniş ve 5 MP derinlik sensörüne sahip 48 MP f2.0 ana kamera. Kamera uygulaması Portre, Canlı Odak modu, Pro modu, Panorama ve Gece modu gibi çeşitli modlara sahip. Hareketsiz görüntüler 12MP modunda veya isteğe bağlı olarak 48MP olarak çekilebilir. Ayrıca biraz depolama alanı kazanmak için HEIF görüntülerde kayıt edebilirsiniz fakat bu diğer cihazlar ile uyum soruna sebep olabilir.

Video Kalitesi

Telefon video çekerken ise 4K ve 1080p çekim seçeneği sunuyor. 4K videolar için görüntü sabitleme desteklenmediği için elle çekilen videolarda 1080p çekim yapılmasını öneriyoruz. Daha sabit video kayıtları için ise ultra geniş kamera ve sabit görüntüler için Süper Sabit modu bulunuyor.

Yavaş çekim seçeneği olarak ise 720p kalitede 240 fps ve 960 fps seçeneklri bulunuyor. 1080p’de ise hızlandırılmış video çekme özelliği bulunuyor. Kameranın otomatik odağı ise biraz yavaş kalıyor. Özellikle yakın çekimlerde odaklanmanın makro lens bulunmadığı için zor olduğunu belirtelim.

Sonuç

Samsung’un yeni orta segment telefonu Galaxy M21 incelemesinin sonuna gelecek olursak telefonun avantajlı olduğu kısım 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanına sahip olması. Eğer ihtiyaçlarınızı 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı ile karşılayabileceğinizi düşünüyorsanız M21 sizin için iyi bir tercih olabilir. Onun dışında 6 GB RAM’e sahip olan versiyonu yerine M31 modelini tercih etmek daha mantıklı.

İçindekiler

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.