Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

Oppo Find X2 inceleme 37
0

Çin’li şirketler arasında bu yıl amiral gemisi telefonların fiyat etiketlerini artırma konusunda özellikle aktif bir eğilim var. Daha öncesinde Apple, Samsung veya Huawei’nin hit cihazlarının yarı fiyatına alabildiğimiz bu telefonlar artık bu popüler markaların amiral gemisi telefonlarıyla neredeyse aynı fiyat etiketine satılıyor. Öte yandan Çin’li üreticilerin çok büyük yol aldığı bu alanda Xiaomi Mi 10 Pro gibi birçok telefon popüler markalardan çok daha merak edilir hale geldi. Bugün OPPO Find X2‘nin en üst segmentte tüketicilere neler sunabileceğini ve rakiplerine kıyasla ne kadar iyi olduğunu birlikte inceleyerek öğreneceğiz.

Kutu İçeriğinde Neler Var ?

Oppo Find X2 inceleme - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

OPPO Find X2 orta boyutta koyu mavi renk karton kutu içerisinde geliyor. İçerisinde basit bir şeffaf silikon kılıf, 65W hızlı şarj adaptörü, USB / Type-C kablosu, beyaz kablolu kulak içi kulaklık, USB-C fişi  ve SIM kart çıkarma aracı ile kullanım klavuzu gibi bazı belgeler bulunuyor.

Oppo Find X2 inceleme 1 - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

En temel birçok ekipman kutu içerisinde yerini almış. Kulaklıklar standart Oppo Reno2 Z’de de bulunan aynı EarPods’lardan tek farkı Type-C ile bağlanıyor. Ayrıca ekranda yüksek kaliteli koruyucu filmde bulunuyor.

Tasarım ve Malzeme Kalitesi

OPPO Find X2’nin ön paneli, bu yıl OnePlus 8/8 Pro ve Xiaomi Mi 10/10 Pro’da olduğu gibi diğer birçok Çin merkezli amiral gemisi telefonlarla aynı görünüyor. Ekran yanlardan kavisli ve ekranın sol üst köşesinde ön kamera bulunan bir delik var. Sol ve sağdaki kıvrımlar nedeniyle, önden bakıldığunda sanki yanlarda hiç çerçeve yok gibi görünüyor.

Oppo Find X2 inceleme 2 - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

Kamera ünitesinin yerleşimi günümüzde ki diğer akıllı telefonlardan Find X2’yi ayırıyor ancak Find X2 özel bir şey değil tabii. Fakat Mi 10 Pro’da ki kadar sıkıcı ve basit değil; biraz daha dikdörtgen bir şekle sahip.

Oppo Find X2 inceleme 4 - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

Renk olarak Oppo Türkiye sadece Siyah renge yer vermiş bizdeki cihaz yurtdışından geldiği için Okyanus Mavisi renkte. İlginç bir şekilde her rengin ayrı bir malzemesi var Mavi olanda cam siyah olanda ise seramik kullanılmış. Malzemeden dolayı ağırlıkları değişik seramik 209 gram ve cama göre 17 gram daha ağır.

Oppo Find X2 inceleme 5 - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

Geçtiğimiz iki yıl boyunca tüm olası gradyanları, cam veya plastik altındaki dokuları Oppo telefonlarda gördük. Ancak OPPO Find X2 imkansızı başardı ve beni şaşırttı. Cihazın parlak çerçevesi, telefonun arkasına nasıl ve ne tür bir ışığın düştüğüne bağlı olarak değişiyor. Telefon ile geçirdiğim süre boyunca neredeyse tüm renkleri gördüm. Resimler de de göreceğiniz üzere çeşitli ışık koşulları altında bukalemun gibi yeşil, turkuaz, mor ve hatta gri renklere dönüştü. Böyle bir “uyarlanabilir” renge ek olarak, camın altında her zaman yakından görülebilen dalga benzeri bir desen de var. Kısacası, OPPO beni tasarımla etkilemeyi başardı.

Oppo Find X2 inceleme 6 - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

Tasarımda ki kötü nokta ise arkadaki logonun yanında, akıllı telefonun görünümünü bozan çok sayıda yazı, etiket ve işaret. Ancak bunlar, üreticilerin belirli bölgelerde cihazı satması için mecbur kaldığı noktalar. Mat bir tasarım olsaydı sanırım bunları daha iyi gizlerdi.

Oppo Find X2 inceleme 7 - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

Çerçeve alüminyum, parlak, mavi boyalı. Altta ve üstte bilindik kulaklık, type-c vb. mikrofon vb. sensörler var. Önde Corning Gorilla Glass 6 koruması bulunuyor parlak gövde parmak izlerini belli etsede her iki yüzde de bulunan oleofobik kaplama sayesinde bunları kolayca silebilirsiniz.

Cihazda IP67 / 68 standardına göre bir koruma yok ancak toz ve su sıçramasına karşı minimum koruma sağlayan IP54 sertifikasına sahip. Mükemmel değil, ama en azından belirli koruma sağlayacaktır.

Sol üst köşede ki delik içerisinde selfie kamerası, ortada hoparlör, ışık ve yakınlık sensörlerine sahibiz. Ekranın alt kısmı boş, herhangi birşey konulmamış.

Oppo Find X2 inceleme 8 - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

Sağ tarafta, büyük bir güç düğmesi var diğer birçok Oppo telefonda olduğu gibi ses kontrol tuşları sol tarafa konumlandırılmış. Önemsiz görünebilir, ancak hem uygun fiyatlı hem de amiral gemisi akıllı telefonların benzer felsefeleri paylaşmasını seviyorum.

Oppo Find X2 inceleme 9 - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

USB Type-C girişinin olduğu alt kısımda nanoSIM kart için bir yuva, hoparlör ve mikrofon bulunuyor. Bazı ülkelerde Find X2 çift SIM desteğine sahip Oppo Türkiye resmi sitesinde Türkiye’de tek SIM olacağı belirtilmiş.

Oppo Find X2 inceleme 11 - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

Arka taraf hakkında zaten konuştum: kameralar ve flaşlı dikey bir ünitede, servis işaretleri ve üreticinin logosu var. Ancak ilginç bir şekilde, kamera ünitesinde (üçüncü) bir mikrofon bulunuyor.

Ergonomi

Oppo Find X2 inceleme 12 - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

OPPO Find X2, 6.7 inçlik ekran göz önüne alındığında kesinlikle beklenenden çok büyük bir akıllı telefon. Testimde olduğu gibi cam versiyonu 192 gram ağırlığında ve kasanın boyutları aşağıdaki gibi: 164.9 × 74.5 × 8 mm. Boyutlar açısından, Xiaomi Mi 10 Pro ve Samsung Galaxy S20 Ultra arasında bir yer. Tek elle kullanmak imkansız.

Kamera ünitesi dışarı doğru çok fazla çıkıntılı değil ancak düz bir yüzeyde yük kameranın üzerine biniyor. Cihazı kılıfsız kullanırsanız kasa kaygan buna dikkat etmelisiniz. Ergonomi ile ilgili sorunlar bu kadar düğmeler farklı taraflara yerleştirildiğinden ve büyük olduğundan ulaşmanız olacaktır. Buna ek olarak, kavisli bir ekrana olsa da tuşlara dokunurken yanlışlıkla ekrana dokunma gibi bir durum yaşanmıyor.

OPPO Find X2: Ekran

Cihazın ekranı 19:8:9 en boy oranıyla 6,7 inç büyüklüğünde. OLED teknolojisinin kullanıldığı telefonda çözünürlük QHD + (3168 × 1440 piksel) ve piksel yoğunluğu 513 ppi. Ekranın yenileme hızı 120 Hz ve frekans dokunmalarda 240 Hz’e kadar artıyor. HDR10 + desteği var; DCI-P3 renk kapsamı % 100. Tüm bunlar zaten etkileyici, ancak OPPO Find X2’de daha fazlası var.

Find X2’nin ekranı tek kelime ile MUHTEŞEM, bunun için başka kelime yok. Mükemmel renk sunumu ve büyük bir parlaklık payı var manuel olarak parlaklık 800 nite ve otomatik modda 1200 nite kadar çıkıyor. Her açıdan bakıldığında beyazlaşan minimum yeşil renk tonu ile mükemmel izleme açılarına sahip fakat kıvrımlar görüntüyü hafif tonlarda bozuyor.

Oppo Find X2 inceleme 21 - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

QHD+ çözünürlüğün netliği çok güzel burada piksel yoğunluda oldukça önem kazanmış. Tabii ki, bu çözünürlük ve Full HD + arasında fark var ve ayarlardan ikisi arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Full HD +’ı seçmek için iki nedeniz olabilir: ekran yenileme hızı ve pil ömrü.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G gibi cihazları incelediyseniz 120 Hz ekran yenileme hızının yalnızca Full HD + çözünürlükle mümkün olduğunu biliyorsunuzdur. Find X2 hızlı bir şekilde istediğiniz çözünürlüğü ve frekansı seçmenizi olanak sağlıyor. QHD + çözünürlüğü ile 120 Hz’i açabilirsiniz ve ekran gerçekten harika görünüyor. Ancak pil ömrü gibi kriterler göz önüne alındığında orta menzilde kalmak yani 90 Hz’de kullanmak sanırım daha mantıklı olabilir.

Oppo Find X2 inceleme 22 - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

120 Hz ekranlı bir telefon kullandığınızda mükemmel akıcılığa sahip oluyorsunuz ve 60 Hz ekranlı diğer tüm akıllı telefonlar artık pürüzsüz ve hızlı hissettirmiyor. Siz 120 Hz’de istediğiniz kadar kullanın bazı üçüncü taraf uygulamalar hala normal frekansta çalışıyor. Bazıları 120 FPS’i etkinleştirme seçeneğine sahip olsa da, temel olarak oyunlar maksimum 60 FPS’de çalışıyor. Bunu düzeltmek muhtemelen uygulama geliştiricilere bağlı.

Oppo Find X2 inceleme 23 - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

Ekranın renk sıcaklığı, ortam aydınlatmasına bağlı olarak otomatik olarak düzeltilebilir. Ekran, kullanıcı müdahalesi olmadan ve renkli ekran modundan bağımsız olarak sıcak veya soğuk bir ton elde edebiliyor.

Üreticiye göre YouTube, Netflix ve Amazon Prime Video dahil olmak üzere bazı video uygulamalarında, hareket dengeleme teknolojisini kullanmak ve saniyedeki kare sayısını 30’dan 60’a ve hatta 120’ye artırmak mümkün. Dürüst olmak gerekirse, kulağa inanılmaz geliyor, ama gerçekten işe yarıyor mu? Aynı videoyu iki akıllı telefonda 24 fps’de açtım, OPPO Find X2’de 60 fps’ye kadar artış oldu. Gerçekten bir fark var ve Find X2’de video çok daha düzgün görünüyordu. “Hızlandırmayı” 120 fps’ye bile ayarlayabilirsiniz, ancak ekran çözünürlüğünü Full HD + ‘ya düşürmeniz gerekecek. Ancak 60 FPS’ye kadar “normal hızlanma” tamamen yeterli olacaktır. Bu özellik ayrıca SDR içeriğini HDR modunda görüntülemenizi sağlıyor.

Oppo Find X2 inceleme 25 - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

Ekran renk ayarlarına bakacak olursak: karanlık mod / gece teması (üçüncü taraf uygulamaları da zorlayabilirsiniz), görme koruması, renk sıcaklığını veya otomatik ayarı değiştirmek için bir kaydırıcı ve üç ekran renk modu parlak, normal, sinematik arasında geçiş yapılabiliyor.

Ekranın kenarlarında bildirimler veya aramaları görebileceğiniz bir arka plan ışığı ve tarih / saat içeren Her Zaman Açık ekran seçeneği var. Aralarından seçim yapabileceğiniz 12 dijital saat arayüzü ve 6 analog saat arayüzü bulunuyor. Ayrıca bildirim yapan uygulamaların simgeleri de burada gösteriliyor.

Performans

Find X2 donanım söz konusu olduğunda 2020 için ciddi bir amiral gemisi. OPPO Find X2 şu anda en iyi Qualcomm Snapdragon 865 platformunu kullanıyor: 7 nm, 8 Kümesi olan 8 Kryo 585 çekirdeği var. 2,84 GHz’e kadar maksimum saat frekansına sahip bir çekirdek, 2,42 GHz’e kadar saat frekansına sahip üç çekirdek ve 1,8 GHz’e kadar saat frekansına sahip 4 çekirdek bulunuyor. Grafikler için Adreno 650 yer alıyor.

Antutu ve Geekbench Skorları

oppo find x2 antutu ve geekbench - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

Yukarıdaki testlerden de görebileceğiniz gibi, en güçlü cihazlardan birine sahibiz. Bu arada, tüm testleri iki kez yaptım, çünkü yüksek performans modu var. Ancak, varsayılan ile arasında bir fark olmadığı ortaya çıktı, çünkü sonuçlar temel olarak aynıydı.

Oppo Find X2 inceleme 27 - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

12 GB RAM’e sahip olan cihaz en son bellek türü olan LPDDR5. Çoklu görevlerle mükemmel bir şekilde başa çıkıyor ve 20 tane açık uygulama olsa boşaltmadan hala aynı performansta çalışmaya devam ediyor.

Depolama olarak 256 GB genişletilemeyen bir hafızaya sahibiz. 256 GB alandan sistem kullanımlarını düşersek yaklaşık 221,18 GB kullanıcıya kalıyor. UFS depolamanın 3.0 sürümünü destekleyen Find X2 mükemmel okuma ve yazma hızına sahip. (Teoride 2100 MB okuma / 410 MB yazma)

Cihazın hızı ile ilgili herhangi bir soru kesinlikle yok. OPPO Find X2, bu seviyedeki bir akıllı telefondan beklediğiniz şimşek hızında çalışıyor.Gecikme yok, anında yanıt, maksimum ayarlarda oyun performans. Mutluluk için başka ne gerekiyor? 🙂

Oppo Find X2 inceleme 28 - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

Oyunlar daha önce de belirttiğim gibi nadiren 60 FPS’nin üzerine çıkıyor. PUBG Mobile ve Call of Duty Mobile gibi büyük açık haritalara sahip oyunlar için tipik olan yaklaşık 40-50 FPS elde ediyoruz. Gamebench, QHD çözünürlüğüyle FPS oyunlarını ölçmeme yardımcı oldu:

PUBG Mobile: Düzgünleştirme ve gölgelerle maksimum grafik ayarlarında ortalama 40 FPS

Shadowgun Legends: Ultra grafik ayarlarında ortalama 50 FPS

Call of Duty Mobile: Çok yüksek ayarlar, tüm efektler açık “Battlefront” modu +- 60 FPS; Battle Royale Modu: +- 40 FPS

OPPO Find X2 Kameraları

Şahsen, üreticinin ana ünitedeki kamera sayısına yaklaşımını gerçekten seviyorum. Toplamda üç modül var ve her birinin belirli bir odak uzaklığı bulunuyor. Burada düşük kaliteli makro modüller veya neredeyse işe yaramaz derinlik sensörleri yok.

48 MP, f / 1.7, 26mm (geniş), 1 / 2.0 ″, 0.8µm, PDAF, Lazer AF, OIS

13 MP, f / 2,4, 52 mm (telefoto), optik zoom, PDAF, Lazer AF, OIS (telefoto nedir)

12 MP, f / 2,2, 16 mm (ultra geniş), 1 / 2,4 ″

Oppo Find X2 inceleme 29 - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

Ana mercekle başlayalım. Gün boyunca yüksek kaliteli, ayrıntılı fotoğraflar çekebilir ve AI kapalıyken çekim yaparsanız, o zaman çok doğal renklerle de görebilirsiniz. Aksine, hemen parlak ve renkli bir resim elde etmek istiyorsanız, yerleşik optimize edici bu konuda yardımcı olacaktır.

Oda içerisinde haysiyetle çekim yaparak ayrıntıların çoğunu koruyor. Akşamları veya geceleri, otomatik modda bile her şey nispeten iyi. Gece modu daha hafif bir fotoğraf üretiyor, aynı zamanda biraz daha gürültülü olacaktır. Find X2’yi bir süre sabit tutabilirseniz, çok iyi bir sonuçlar elde edebilirsiniz, çünkü gece modu tripod moduna da sahip.

Genel olarak, bu modül iyi fotoğraflar çıkartıyor ve standart 12 megapiksel ile 48 megapiksel ana sensör arasında neredeyse hiçbir fark yok, ancak ana kamera biraz daha fazla ayrıntıya sahip.

Oppo Find X2 Ana Kamera ile Çekilen Fotoğraflar

Telefoto lens hakkında konuçacak olursak; Burada modülün kendisi iyi, ama yazılım…. Yazılım, etrafta yeterli ışık olmadığını düşünürse, telefotoyu açtığınızda ana modülden dijital zoom tadında alacağımız fotoğraflar çıkartıyor.

Manuel modda Telefoto lensi sürekli kullanamıyorsunuz. Umarım bir güncelleme bunu yakında çözer.

5x hibrit zoom genellikle aynı prensipte çalışıyor, ancak hibrit olarak konumlandırılmış. Bence, her durumda, kalitesi çok zayıf ve 5x’te olağanüstü bir şey sunmuyor.

Oppo Find X2 Telefoto Kamera Örnekleri

Son olarak, ultra geniş modülden bahsedelim; Burada otofokus var. Ama aynı zamanda, alışılmadık derecede geniş bir açı yok. Genel olarak ultra genişliklerde 13 mm LDR varsa, Find X2’de sadece 16 mm LDR var, buda çok fazla fark oluşturmuyor. Her ne kadar kağıt üzerinde 120° umut verici olsa da, pratikte izleme açısı daha dar. En azından rakiplerinki kadar geniş değil.

Fotoğrafların genel kalitesine gelince, gündüz koşullarında normal seviyede ve gece zayıf. Tabii ki, gece modunu açabilirsiniz, ancak sonuç yine de çok iyi olmayacaktır. Ancak otofokus olması büyük bir artı. Bu sadece modülün tüm potansiyelini farklı yaratıcı şekillerde kullanmanıza izin vermekle kalmaz, aynı zamanda makro tarzında harika fotoğraflar çekmenizi sağlar. Bunun için ayrı bir modülün gerçekten gerekli olmadığı ortaya çıkıyor.

Oppo Find X2 Geniş Açı Kamera Örnekleri

Oppo Find X2 Yakın Çekim Kamera Örnekleri

Ana modülde 4K / 60 fps’de video kaydedebilirsiniz. Videoda sesi çıkaran nesneye zoom yaparak da sesi yükseltebiliyor, ses kalitesi oldukça kaliteli iyi iş çıkırıyor. Çok iyi çalışan optik stabilizasyondan memnun kaldım. Bu modda, dijital zoom olasılığı var, ancak ultra geniş lens yok.

4K ve 30 fps’ye geçerseniz ultra geniş çekimde dijital zoom olasılığınız var. Ek olarak, optik stabilizasyonun etkinliği sizin için yeterli değilse, ek bir dijital olanı etkinleştirebilirsiniz. Ancak daha sonra çözünürlük 60 FPS ile 1080p’ye düşecektir. Düzgün mükemmel pürüzsüz bir görüntüye ihtiyacınız varsa, Ultra Steady Pro ile 60 FPS / 1080p olarak kullanabilirsiniz.

Selfie kamerası 32 megapiksel (f / 2.4, 1 / 2.8 ″, 0.8µm) ve bununla birlikte her şey genel anlamda gayet iyi. Normal görüş açısı kaliteli, ancak hala S20 Ultra’daki selfieler kadar iyi değil.

Oppo Find X2 inceleme 30 - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

Bir bütün olarak kamera uygulaması basit ve anlaşılır. Dört ana mod: gece, video, fotoğraf, portre ve birkaç ek var. Ana sorunları zaten dile getirdim manuel mod tamamen manuel değil, makronun ayrı bir modu yok.

Kilit Açma Yöntemleri

Oppo Find X2 inceleme 31 - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

OPPO Find X2, optik bir ekran içi parmak izi tarayıcısı ile donatılmış. Parmak izini oldukça hızlı tanıyarak telefonun kilidini açabiliyor. Parmak izinizi sürekli olarak ezberleme imkanına sahip olan tarayıcı kısacası eğitilebiliyor ve doğruluğu sürekli arttırmanızı sağlıyor. Zamanla, parmağınızın başlangıçta eklemediğiniz kısmı ile bile akıllı telefonun kilidini açabileceksiniz. Ve bu bir parmak izi sensörünün harika bir özelliği.

Oppo Find X2 inceleme 33 - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

Yüz tanıma, tek bir ön kamera ile çalışıyor. Tepki hızı harika hemen hemen her ortamda çok hızlı bir şekilde açılıyor. Gün ışığında veya yapay aydınlatmada, akıllı telefonun hangi yönden etkinleştirildiğine bakılmaksızın anında çalışıyor.

Oppo Find X2 inceleme 32 - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

Aydınlatma olmayan bir ortamda ekranı beyazlaştırarak ek yüz aydınlatması seçeneğini açabiliyorsunuz ve ilgiç bir şekilde işe yarıyor ve kilidi kısa süre açıyor.

OPPO Find X2 Pil Ömrü

Telefonda iki adet 2100 mAh pil bulunuyor. Evet, bir akıllı telefon için biraz atipik bir çözüm. Ancak başka bir deyişle, cihaz toplam 4200 mAh kapasiteye sahip çift hücreli bir pil ile çalışıyor. Devasa ekranı (maksimum çözünürlük ve yenileme oranı) göz önünde bulundurduğumuzda çok fazla değil.

Bir süre QHD + ve 120 Hz olarak telefonu kullandım ve sonra FHD + 120 Hz’e geçtim. Her iki durumda da, Always-On / Her Zaman Açık Ekran saat sabah 08:00 – akşam 21:00 arasında etkinleştirildi. Aradaki fark var, ama sonucu pek değiştirmedi.

Senaryomda, Full HD çözünürlük 5 saat ekran süresinde (5 saat ekran açık kullanım) yaklaşık 30-40 dakika daha fazla kullanım sundu. QHD ile kıyaslandığında Full HD’de günde 4-4,5 saat fazla kullanıma sahip olabileğiz.

Oppo Find x2 pil omru - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

Ancak aynı kullanım durumunu tam doğrulukla iki kez tekrarlayamadığım için, PCMark Work 2.0 kıyaslamasını çalıştırdım. Test, QHD + ile tam 5 saat ve FHD + ile 5 saat 57 dakika verdi. Gördüğünüz gibi, Find X2 daha düşük bir çözünürlükle neredeyse bir saat daha fazla çalıştı. Bu nedenle, çalışma süresine odaklananlar muhtemelen maksimum ekran çözünürlüğünü azaltmalı.

Yukarıdakilerin tümünü özetleyerek, şahsen OPPO Find X2’yi bataryası için övemem. Ancak tecrübelerime göre, kesinlikle Galaxy S20 Ultra’dan daha uzun çalışacak. Burada bize ne yardımcı olabilir tabi ki SuperVOOC 2.0 65 watt hızlı şarj cihaz. Yaklaşık 40 dakikada tam olarak cihazı şarj edebildi.

Oppo Find X2 inceleme 34 - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

Şirketin web sitesindeki rakamlara güveniyorsanız, 10 dakika içinde akıllı telefon% 40’a kadar dolabilir ve tam şarj yalnızca 38 dakika sürer. Ancak bazı nedenlerden dolayı kablosuz şarjın yanı sıra ters şarj da yok.

Ses Kalitesi ve İletişim

OPPO Find X2’deki hoparlör mükemmel, ses seviyesi oldukça yeterli. Stereo ses kesinlikle güzel, yüksek ses seviyesinde dahi iyi kalitede. Her ne kadar bu segmentte en iyisi olmasa da, büyük ölçüde güzel.

Oppo Find X2 inceleme 35 - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

Kablolu kulaklıklarda da her şey yolunda ses güzel, kutu içerisinde gelenleri kaliteye göre değerlendirmeyeceğim, ancak ses seviyesi mükemmel. Telefonun 3,5 mm ses jakı girişi yok ve kutuda dönüştürücü bir aparatta bulunmuyor.

Oppo Find X2 inceleme 24 - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

Dolby Atmos ses ayarları tüm kaynaklarda (kulaklık hoparlör vs) çalışıyor. Ekolayzer sadece kulaklıklar için mevcut ve hoparlörler için tek fark, dört profilden birini seçebiliyorsunuz.

Telefonun titreşim geribim geribildirimi mükemmel.

Yazılım

Oppo Find X2 inceleme 36 - Oppo Find X2 İnceleme [En İnce Detayına Kadar]

Yazılım tarafında OPPO’nun tescilli arayüzü ColorOS 7.1 ile Android 10 akıllı telefon alıyoruz. Birçok özelliği, çeşitli hareketleri, gezinme yöntemleri, uygulama klonlaması vb. hepsi var. Aslında, arayüz güzel, ihtiyacınız olan her şeye ve daha fazlasına sahip.

Sonuç & Karar

OPPO Find X2, şirket mühendislerinin kesinlikle özenle geliştirdiği oldukça COOL bir akıllı telefon. MUHTEŞEM  ekrana, en iyi donanıma, en hızlı şarja, çok hızlı parmak izi tarayıcı ve yüz tanımaya, iyi ses ve yüksek kaliteli titreşime sahip.

Cihazda kablosuz şarj yok ve toz ile neme karşı koruma standardı rakiplerin seviyesinin altında. Kamera modüllerinin oldukça iyi olmasına rağmen, kamera yazılımında geliştirilmesi gereken alanlar var. Pil ömrü olağanüstü değil, ancak hızlı şarj bu noktada yardımcı oluyor.

Fiyat etiketi rakipleri gibi elbette yüksek. Şuan Türkiye’de 9.999 TL fiyata sahip (128 GB’lık S20 Ultra ile aynı). Elbette bu kadar iyi donanımın ve pek çok avantajın yer alması OPPO Find X2’nin fiyatını haketiğini gösteriyor.

Okuduğunuz İçin Teşekkürler.

8.7
  • Tasarım 9
  • Malzeme Kalitesi 10
  • Ergonomi 8
  • Ekran 10
  • Performans 10
  • Kamera 8
  • Ses 9
  • Batarya Ömrü 7
  • Yazılım 7

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.