Telefonum Açılmıyor Samsung Yazısında Kalıyor

WhatsApp Image 2021 01 26 at 15.29.15
0

Telefonum açılmıyor Samsung yazısında kalıyor şeklinde ifade edilen durum, birçok farklı nedenden ötürü ortaya çıkabilmektedir. Eğer kullanmakta olduğunuz Samsung’un herhangi bir model telefonunda böyle bir problem yaşadıysanız, burada yer alan çözüm önerilerini uygulayarak sorunu çözüme kavuşturabilirsiniz.

“Samsung telefonum neden açılmıyor?” sorusunu soran akıllı telefon sahipleri için bu rehberde, Samsung akıllı telefonunuzu yeniden çalıştırabilmeniz için bazı prosedürleri inceleyebileceksiniz.

Samsung Telefon Açılmıyor Sorunu – Ne Yapılmalıdır?

gorsel2 - Telefonum Açılmıyor Samsung Yazısında Kalıyor
Telefonum Açılmıyor Samsung Yazısında Kalıyor Sorunu İçin Çözümler

Telefonunuzun herhangi bir yaşam belirtisi göstermemesine neden olabilecek faktörlerden bir tanesi, hem cihazdaki hem de şarj aksesuarlarındaki konektörlerin kötü temasıdır. Bu nedenle ilk olarak bu faktörleri kontrol etmeniz gerekir.

Telefonunuzu şarj cihazına bağlayın ve 10 dakika şarj olmasına izin verin, şarj olduğuna dair herhangi bir sinyal verip vermediğine bakın. Çalışmazsa, cihazınızı açmaya zorlamak için alternatif adımları uygulamanız gerekir.

1.Yöntem

Cep telefonunu şarj cihazına bağlayın ve Ses Açma + Ana Ekran Tuşu + Güç düğmelerine birlikte basın  (Ana ekran tuşuna sahip olmayan modellerde, yalnızca Ses Açma + ve Güç düğmeleri yeterli olacaktır.)

İlgili düğmelere 15 ila 20 saniye basılı tutun. Ekranın aydınlanıp aydınlanmadığını görene kadar böyle devam etmeniz gerekli. Eğer telefonunuz açıldıysa, sıfırlama menüsüne erişim sağlayabileceksiniz. Burada sistemi sıfırlama adımlarını kullanarak, telefonunuzu sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Böylece telefonun açılmasını engelleyen durum, yazılımsal bir sorun kaynaklıysa bu sorunu ortadan kaldırabileceksiniz.

2.Yöntem

  1. İlk olarak Samsung telefonunuzu bir USB kablosu kullanarak PC’ye bağlayın.
  2. Ardından, Ses Kapatma + Güç + Ana Ekran tuşlarına aynı anda basılı tutun (Ana ekran tuşuna sahip olmayan modellerde, yalnızca Ses Açma + ve Güç düğmeleri yeterli olacaktır.)
  3. Tüm düğmeleri yalnızca mavi veya siyah bir ekran (Samsung modeline bağlı olarak) “Uyarı” açıklaması gördüğünüzde bırakın.
  4. Bu ekranda ses azaltma tuşuna basın ve USB kablosunu cep telefonundan hızlı bir şekilde çıkarın.
  5. Cihazın normal çalışmasına dönüp dönmediğini kontrol edin.

Samsung Telefonun Su İle Teması Sonrası Açılmaması

Telefonunuzu herhangi bir sıvı içerisine düşürdüyseniz, tekrar eski fonksiyonunda çalışabilmesi için aşağıdaki ipuçlarını denemeniz tavsiye edilir:

  • Herhangi bir düğmeye basmak gibi bir işlem yapmadan, sadece arka kapağı çıkarın ve pili çıkarın.
  • Sadece havlu veya kâğıt mendille kurulayın, saç kurutma makinesi veya diğer ısı kaynaklarını kullanarak kurutmaya çalışmayın.
  • Bir kabı pirinçle doldurun ve telefonu içerisine yerleştirin, yaklaşık iki gün telefonunuzu bu şekilde beklettikten sonra açmayı deneyin.

Telefonunuz Yüksekten Düştükten Sona Açılmıyorsa Yapılması Gerekenler

Telefonunuzun düşmesi durumu, bataryayı konektörden çıkarmış olabilir. Dilerseniz, aşağıdaki adımlarla bu durumu çözüme kavuşturabilirsiniz:

  • Telefonun arka kapağını açın, pili çıkarın ve tekrar yerine takın.
  • Cihazı açın ve normal şekilde çalışmaya dönüp dönmediğine bakın.

Sorun hala devam ederse, onarım için bir servise başvurmalısınız.

s ic 1 - Telefonum Açılmıyor Samsung Yazısında Kalıyor
Samsung Yazısında Kalıyor Sorunu Çözümü Nedir?

“Telefonum Açılmıyor Samsung Yazısında Kalıyor” Şeklinde İfade Edilen Durum İçin Çözüm Önerisi

Eğer telefonunuzun SD kartı arızalandıysa, açılma esnasında Samsung logo ekranında takılı kalır ve bu durum cihazın normal şekilde başlatılmasını engeller. Bu durum yaşanıyorsa aşağıdaki çözümleri denemeniz tavsiye edilir:

  • Cihazı kapatın ve SD kartı (hafıza kartı) çıkarın.

Telefonu açın ve logo ekranının ardından telefonunuz normal biçimde açılıyorsa, sorun çözülmüş demektir. Değilse, fabrika ayarlarına sıfırlamayı denemeniz tavsiye edilir.

Yeni ROM Yüklemek

Cihazınızda donanımsal sıfırlama yaptıysanız ve hala sorunsuz bir şekilde açılmıyorsa, açılış ekranında takılıyorsa veya siyah-beyaz bir ekran gelmekteyse, bazı Android dosyalarının bozulmuş olması ihtimali vardır. Bu durumda, Samsung telefonunuza yeni bir ROM yüklemeyi deneyin. Orijinal ROM’u yeniden kurabilir veya internette çeşitli kaynaklarda bulabileceğiniz özelleştirilmiş ROM seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

Diğer Çözümler

Bazı durumlarda ise sorun cihaz veya cihazın aksesuarlarıyla ilgili olabilir. Şarj cihazları, kablolar, batarya ve hatta prizler; Samsung akıllı telefonunuzun arızalanmasına kaynak olmuş olabilir.

Sim Kartı, Şarj Cihazı ve Batarya

  • Sim kartınızı ve SD kartı (hafıza kartı) çıkarın ve tekrar yerleştirdikten sonra cihazınızı açmayı deneyin.
  • Temiz ve kuru bir bez kullanarak USB kablosu konektörünü temizleyin, ardından cihazı başlatın.
  • Telefonunuzu şarj cihazına bağlayın ve yaklaşık 15 dakika şarjda bırakın. Bazı durumlarda sorunlar, yetersiz şarj nedeniyle oluşabilmektedir. Ayrıca, eğer mümkünse telefon modelinizle uyumlu başka bir bataryayı kullanarak telefonunuzu çalıştırmayı deneyebilirsiniz.

Priz ve Benzeri Nedenlerle Cihazın Başlamama Sorunları

Bazı durumlarda, voltaj kaynaklı oluşan sorunlar nedeniyle telefon başlamaz. Bu durumu kontrol edebilmek adına, evinizdeki diğer prizlerde test etmeniz gereklidir. Küçük bir ihtimal de olsa, sorun tam olarak test ettiğiniz prizde olabilir. Yukarıda açıklanan tüm testleri yaptıktan sonra mobil cihazınız hala açılmıyorsa veya kilitleniyorsa, profesyonel destek almanız gerekebilir.

sss - Telefonum Açılmıyor Samsung Yazısında Kalıyor
Cihaz Açılırken Samsung Logo Ekranında Kalıyorsa Denenebilecek Alternatif Çözümler

Samsung Yazısında Kalıyor Sorunu Çözümü Nedir?

Bu başka olasılık ise telefonun çalışıyor olması ancak ekranın yanıt vermiyor olmasıdır. Bunu kontrol etmenin en kolay yolu ise, cihaz kapanana kadar güç düğmesini basılı tutmaktır. Bir başlangıç ​​sesi duyarsanız veya bir titreşim hissederseniz, bu durum cihazınızın çalıştığı anlamına gelir. Ancak sorun devam ederse, onarım gerçekleştirilebilmesi için servisten yardım almanız tavsiye edilir.

Buna ek olarak, açma-kapama düğmesine ve ses kısma düğmesine aynı anda basmayı deneyebilirsiniz. Samsung telefonunuzun ekranı çalışıyorsa, cihazınız kurtarma menüsünü karşınıza gelecektir.  Bu ekranda, cihazı kurtarmayı denemek için Wipe Data/Factory Reset işlemini yapabilirsiniz. Ancak bu işlemin cihazınızdaki tüm verileri sileceğini ve fabrikadan yeni çıkmış biçimde baştan başlatılacağını unutmayın. Bu nedenle, her zaman verilerinizin yedeğini almanız tavsiye edilir.

Bataryada Şişme veya Sızdırma Sorunlarının Test Edilmesi Gereklidir

Telefonunuzun açılmamasının veya Samsung logosunda takılı kalıyor olmasının bir başka nedeni de pilin süresinin dolması veya yıpranması olabilir. Bu bileşenle ilgili sorunlar genellikle zamanla olur, ancak özellikle bir arızadan sonra şişebilir veya sızıntı oluşmuşsa açılmama gibi sorunlar aniden de ortaya çıkabilir.

Samsung telefonunuzun batarya kapağı çıkarılabilir ise; bataryayı çıkarın ve değiştirin. Ancak önce sızıntı durumunda sıvının elektrik devresine temas etmediğinden emin olun. Batarya, amperaj kapasitesi bakımından cihazınızın bataryası ile aynı özellikleri karşılayan yenisiyle değiştirilmelidir. Böylece batarya kaynaklı sorunları test edebileceksiniz.

Cihaz Açılırken Samsung Logo Ekranında Kalıyorsa Denenebilecek Alternatif Çözümler

Telefonunuz açılırsa, ve başlangıç ekranı yani Samsung yazısının çıktığı kısımda donuyorsa bu durum; bir önyükleme döngüsü denilen bir hata yaşandığının ispatıdır. Bu durum, cihazınızın açılacağı, ancak başlangıç ekranında takılacağı anlamına gelir.

Yakın zamanda Android sürümünüzü güncellediyseniz veya yeni bir ROM yüklediyseniz, önbelleğinizi ve bölüm verilerinizi temizlemek sorunu çözebilir. Yukarıda farklı başlıklar altında anlatın ROM yükleme veya telefon sıfırlama yöntemlerini henüz denemediyseniz, denemeniz önerilir. Bu sayede dosya kayıpları, yanlış önbellek yazma sorunları nedeniyle telefonunuz önyükleme döngüsü içerisine girdiyse, bu tür sorunları çözüme kavuşturabilirsiniz.

Ancak burada anlatılan çözüm adımlarını uyguladığınız halde, cihazınızda yaşadığınız sorun sürüyorsa, teknik servise başvurmanız gereklidir. Bazı durumlarda cihaz depolama bölümü, RAM, işlemci ve hatta dokunmatik paneli gibi çeşitli parçalarda yaşanan arızalar da başlıkta anlatılan sorunun ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Dolayısıyla bu sayede “telefonum açılmıyor samsung yazısında kalıyor” şeklinde ifade edilen soruna kalıcı bir çözüm sağlanması mümkün hale gelecektir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.