Samsung Galaxy M31 İnceleme

samsung galaxy m31 inceleme 1
3

Giriş

Galaxy M31, Samsung’un Asya pazarı için özel olarak tasarladğı uygun fiyatlı özel akıllı telefon serisinin en sonuncusu. M31, geçen yılın sonlarında piyasaya sürülen Galaxy M30 serisinin yeni jenerasyonu bu nedenle çeşitli yükseltmeler ve çoğunlukla kendini farklılaştırmak için kamerayla ilgili değişikliklere sahip.

Samsung, Galaxy M31 ile geçen seneki M30’daki 48 MP kamerayı 64 MP’e yükseltti ve ayrıca özel bir makro kamera ekledi. 16 MP ön kamera da 32MP sensörle değiştirildi. Yeni M31 ayrıca en yeni Android 10 ile birlikte geliyor. Bunun dışında, iki telefon neredeyse aynı.

Samsung Galaxy M31 Teknik Özellikleri

  • Gövde: Ön yüzey cam, arka ve yan çerçeve polikarbonat
  • Ekran: 6.4 inç, 19.5:9, FHD + (1080 x 2340 piksel), Süper AMOLED
  • Arka kamera: Birincil 64MP, f/1.8 diyafram; Ultra geniş açı: 8MP, f/2.2 diyafram; 5MP f2.4 Makro kamera; 5MP derinlik sensörü; LED flaş; 2160p@30fps video kaydı
  • Ön kamera: 32MP, f/2.0 diyafram açıklığı
  • Yonga seti: Exynos 9611: sekiz çekirdekli işlemci (4×2.3 GHz Cortex-A73 ve 4×1.7 GHz Cortex-A53), Mali-G72 MP3 GPU
  • Bellek: 6/64GB veya 6/128GB UFS 2.1; 1 TB’a kadar genişletme için özel microSD yuvası
  • İşletim Sistemi: Android 10; Samsung One UI 2 arayüzü
  • Pil: 6.000mAh, 15W şarj hızı
  • Bağlantı: Çift SIM (4G), Bluetooth 5.0, Wi-Fi a/b/g/n/ac, USB-C; 3,5 mm ses jakı
  • Diğer Özellikler: Arkaya monte parmak izi okuyucu, FM radyo

Kutu İçeriği

Galaxy M31, oldukça basit bir ambalajla geliyor. Cihaz dışında, 15W hızlı şarj aleti ve şarj/veri kablosu kutu içerisinde bulunmakta.

Bu bütçede bir cihaz için çok fazla şey bekleyemeyiz, ancak telefonun bu fiyat aralığında veya daha düşük telefonlar için oldukça yaygın olan koruyucu bir kılıfla geldiğini görmek isterdik. Kılıf, telefonun plastik kısmını çizmenin ne kadar kolay olduğunu göz önünde bulundurarak özellikle gerekli.

samsung galaxy m31 inceleme 3 - Samsung Galaxy M31 İnceleme

Tasarım

Galaxy M31 oldukça basit ve minimal bir tasarıma sahip. Telefonun ön tarafında, ön kamera için bir çentik bulunuyor. Altta, dikkat dağıtıcı olmayan küçük bir çıkıntı var ve yatay modda videoları izlerken başparmağınızı dinlendirebileceğiniz bir yer görevi görüyor.

samsung galaxy m31 inceleme 2 - Samsung Galaxy M31 İnceleme

Samsung, son zamanlarda yan düğmeler konusunda stratejisini yeniden değiştirdi. Bixby için ekstra düğme gitti ve ses düğmesi şimdi güç düğmesinin sağında. Bu düzeni tercih edip etmediğiniz size bağlı, ancak rahatça kullanmak için daha üste yerleştirilmiş ses düğmeleri göreceksiniz. Bu tuşlara erişmek tek elle kolay olmuyor ancak yatay modda daha kolay kullanabiliyorsunuz. Genel olarak tuşlar sağlam ve kullanımı hissi iyi.

samsung galaxy m31 inceleme 4 - Samsung Galaxy M31 İnceleme

Sol tarafta iki nano SIM kart ve bir microSD kart yuvası tutan bir tepsi var. microSD kart kullanmak istiyorsanız SIM yuvalarından birini feda etmek zorunda değilsiniz.

samsung galaxy m31 inceleme 5 - Samsung Galaxy M31 İnceleme

Telefonun alt kısmında kulaklık girişi, bir USB-C bağlantı noktası ve tekli bir hoparlör bulunuyor.

samsung galaxy m31 inceleme 6 - Samsung Galaxy M31 İnceleme

Telefonun arkasında kamera sol üst köşeye yerleştirilmiş. Tasarım M30’larınkine benzer, ancak ekstra bir lens eklenmiş. Kamera kümesi iki telefon arasındaki tek büyük görsel fark. Kamera modülünün yanında, ses seviyesi düğmeleri gibi basması biraz zor bir yere yerleştirilmiş parmak izi sensörü var.

Galaxy M31’deki parmak izi okuyucusu mükemmel. Parmağınızı sensöre dokundurmanız yeterli en hafif dokunuşla yıldırım hızında kilidi açabiliyor. Samsung’un M30’lardaki oldukça sorunlu parmak izi sensörü hakkında geri bildirim kale alıp, M31’de daha iyi sensör uygulamayı seçmesi oldukça iyi.

Galaxy M31’in yapı kalitesi gayet iyi, toz veya su direnci yok plastik gövde ayrıca cam telefonlardan en azından kırılma anlamında daha dayanıklı. Bununla birlikte, plastik gövdenin birkaç dezavantajı da var tabi.

samsung galaxy m31 inceleme 7 - Samsung Galaxy M31 İnceleme

Telefonun arkası, özellikle siyah modelde parmak izlerini adeta kasaya yapıştırıyor. Temizleyebilirsiniz ama ne kadar temizlerseniz temizleyin tekrar parmağınızdan yağlanması sadece birkaç saniye alacak. Telefondaki plastik yumuşak, bu yüzden sildiğinizde saç inceliğinde çizikler görebilirsiniz..

Plastikle ilgili diğer sıkıntı arka yüzeyinin düzensiz olması. Işık çarptığında bunu net görebilirsiniz. Plastik özellikle parmak izi sensörünün çevresinde engebeli ve kamera modülü ile parmak izi sensörü arasındaki alan da hafif yükseklik var, bu da çok hoş görünmüyor.

Sonuç olarak görünüm hiçbir şekilde premium hissi vermiyor ve tasarım sizin için önemli olan bir şeyse hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Ekran

Galaxy M31, 6.4 inç, 2340×1080 çözünürlüklü Süper AMOLED panele sahip. Samsung, U şeklindeki çentik nedeniyle buna Infinity U Ekran demeyi seviyor.

Galaxy M31’deki ekran mükemmel değil ancak iyi. Renk doğruluğunu çok iyi yansıtan ve renk kalibre edilebilir ekranlara alışkınsanız cihaz sizi memnun edecektir. Biz M31’i standart sRGB renk alanını daha doğru bir şekilde izlediğinden, uygun şekilde adlandırılmış Doğal modunda kullanmayı tercih ediyoruz.

Samsung Galaxy M31 inceleme 8 - Samsung Galaxy M31 İnceleme

Ekran açık havada sizi üzmüyor parlaklık ve iyi okunabilirliğe sahip. Otomatik parlaklığı açık bırakırsanız ekran, parlaklık kaydırıcısının manuel olarak izin vereceğinden daha da parlaklaşabilmekte. Ancak geceleri, parlaklık sürgüsünün manuel modda doğrusal olmadığını ve daha düşük seviyelerde daha küçük ayarlarla aniden yükselme eğiliminde olduğunu fark ettik buda telefonu karanlıkta kullanıyorsanız doğru parlaklık seviyesine ulaşmayı zorlaştırabilir.

Görüş açıları yeterli ama daha pahalı cihazlarda ki AMOLED panellerde gördüğümüz kadar iyi değil. Yan eksenden hafifçe bakıldığında bile, görüntüdeki kırmızılar desaturate olurken renkler sıcaklıklarını kaybetme eğiliminde oluyor.

Samsung Galaxy M31 inceleme 9 - Samsung Galaxy M31 İnceleme

Galaxy M31’deki ekrab ayrıca HDR panel olarak duyuruldu. YouTube ve Amazon Prime Video uygulamaları, mümkün olan her yerde içeriklerini HDR sürümünde gösterebiliyor, ancak Netflix cihazı HDR olarak görmüyor. Bununla birlikte, HDR performansı iyi değil, sadece ekran HDR için yeterince parlak olmadığı için değil, aynı zamanda geniş renk desteğinden yoksun olduğu için. Bu nedenle, HDR içeriği SDR içeriğine benziyor ve daha da sönük olduğu için bazen daha da kötü bir hal alıyor.

Bu sorunlar bir yana, Galaxy M31’deki ekrandan genellikle memnun kaldık. Bu fiyat için harika bir ekran ve çoğu insan LCD yerine AMOLED panele sahip olduklarından oldukça memnun olacaklar.

Yazılım

Samsung Galaxy M31, Samsung’un en yeni One UI 2 arayüzü ve Android 10’un üstünde çalışıyor. İnceleme yaptığımızda en son Şubat 2020 güvenlik güncellemeleri cihaza dahil edildi.

Samsung, Android 10 ile birlikte One UI 2’yi yayınladı. En son sürüm, çoğu farklı bir şey yapmaktan ziyade kullanıcı deneyimini ve kullanım kolaylığını geliştirmeye odaklanan işletim sistemi genelinde kullanıcı arayüzünde bir dizi değişiklik getiriyor. Bu nedenle, önceki sürümü uzun bir süre kullanmadığınız veya eski ve yeni sürümü yan yana karşılaştırmadığınız sürece bazı değişiklikler fark edilmeyecektir.

Kullanıcı deneyimi yıllar içinde önemli ölçüde gelişti ve en son One UI 2’nin iyi düşünülmüş kullanıcı arayüzü ve özellik seti ile kullanımı son derece kolay. Bir UI 2, yeni izin seçenekleri ve güncellenmiş UI tasarım paradigmalarından bazıları gibi tüm yeni Android 10 özelliklerini de içeriyor.

Samsung Galaxy M31 inceleme 10 - Samsung Galaxy M31 İnceleme

Samsung’un bu cihaz içerisine önceden yüklediği bazı uygulamalar bölgeye bağlı olsada bunlardan bazıları kaldırılabilir, ancak bazıları yalnızca devre dışı bırakılabilir. Örneğin sistem uygulamaları altında gömülü uygulamalardan birisi Facebook’tur. Ana uygulamayı devre dışı bıraksanız bile uygulamanın hizmeti arka planda çalışmaya devam ediyor.

Ayrıca M31’in içerisinde bize promosyon içeriğini (reklamlar) göstermek için sunulan birden fazla Samsung uygulamasının da bulunduğunu fark ettik. Xiaomi‘den farklı olarak, bunlar varsayılan olarak etkin değiller ve izin pazarlama isteğini kurarken reddettiğinizde tekrardan karşınıza çıkmayacaktır.

Samsung Galaxy M31 inceleme 11 - Samsung Galaxy M31 İnceleme

Bu sıkıntılar bir yana bırakırsa, Galaxy M31’deki yazılımla gerçekten bir sorunumuz yok. Samsung, One UI tasarımını, özelliklerini ve kullanılabilirliğini Android’de en iyi yazılım deneyimi olmaya yakın olduğunu düşündüğümüz bir noktaya getirerek iyi bir iş çıkarmış.

Performans

Samsung Galaxy M31 inceleme 12 - Samsung Galaxy M31 İnceleme

Galaxy M31, şu ana kadar Galaxy M30’lar da dahil olmak üzere birkaç Samsung cihazında gördüğümüz Exynos 9611 ile çalışıyor. Daha yeni fakat en son 10nm sürecine dayanan sekiz çekirdekli bir yonga seti. İnceleme yaptığımızda cihazda belirtmeden geçmeyelim6 GB bellek ve 128 GB depolama alanı vardı.

Galaxy M31 GeekBench 4.4 Çok Çekirdekli Test

Samsung Galaxy M31 inceleme geekbench testi - Samsung Galaxy M31 İnceleme

Galaxy M31 AnTuTu Testi

Samsung Galaxy M31 inceleme antutu testi - Samsung Galaxy M31 İnceleme

Galaxy M31’deki performans genel olarak iyi. Uygulamalar arasında gezinirken veya uygulamalar arasında geçiş yaparken çoğu zaman telefon hızlı ve akıcı. Bununla birlikte, zaman zaman bazı aksaklıklar var ve ayrıca uygulamaları açıp kaparken animasyonların kekemeliğini fark ettik. Bu genellikle telefonun yeniden başlatılmasıyla çözülebiliyor, ancak Samsung’un bu soruna neden olan şeyi düzeltmesini umuyoruz.

Telefon otomatik olarak düşük performans moduna geçtiğinden, kullanıcı arayüzü pil azaldığında da dikkat çekici bir şekilde takılıyor. Bunun yanı sıra telefona bir uygulama indirildikten sonra yüklemek için biraz zaman beklemek zorunda kalıyor ve Instagram ve Snapchat gibi uygulamalarda AR filtreleri kullanırken performans da harika değil.

Galaxy M31’deki multimedya performansı da iyi. Tek hoparlör ideal değil ama çıkan ses kulağa hoş geliyor ve yeterince yüksek. Kablolu kulaklıklar için her zaman harika olan bir kulaklık jakınada sahipsiniz.

Galaxy M31 ayrıca Dolby Atmos özelliğini de içeriyor. Ancak bu özelliğin tam olarak pişmiş olduğunu düşünmüyoruz. Dolby Atmos’nun vaat ettiği 3D surround sesi tam olarak veremiyor.

Kamera

Galaxy M31’in arkasında yeni bir dörtlü kamera sistemi var. Kamera dizisi 64 MP f1.8 birincil sensör içeriyor. Sırasıyla, ultra geniş çekimler için 8MP f2.2 kamera, yeni bir ek 5 MP f2.4 makro kamera dördüncü ve son kamera portre görüntüleri için basit bir derinlik sensörü.

samsung galaxy m31 inceleme 6 - Samsung Galaxy M31 İnceleme

Galaxy M31, yeni One UI 2’nin bir parçası olan güncellenmiş Samsung Kamera uygulamasıyla birlikte geliyor. Uygulama, bir bütçe cihazı için bile özelleştirilebilir ve sezgisel bir düzen ve iyi bir özellik seti ile iyi tasarlanmış. Kamera modlarını değiştirmek için alt çubuk, mod eklemek veya kaldırmak için özelleştirilebilir. Burada makro ve gece modunu eklemenizi öneririz, böylece menüde onları aramak zorunda kalmazsınız. Üst çubuk ayrıca flaş, zamanlayıcı, çözünürlük ve filtreler için kullanışlı kontrollere sahiptir.

Samsung Galaxy M31 inceleme 13 - Samsung Galaxy M31 İnceleme

Ancak uygulama ile bazı şikayetlerimizde yok değil. Her şeyden önce, HDR seçeneği Ayarlar’ın altına gömülür, bu kullanım için ideal değil. Çoğu insanın bu ayarla hiç uğraşmayacağı kabul edebiliriz, ancak kullanmak istiyorsanız, vizör ekranını terk etmeniz ve bulmak için ayarlar arasında ilerlemeniz gerekir. İkincisi, çözünürlük düğmesinin bir en boy oranı kontrolünü ekrana koymak yerine 64 MP modunu etkinleştirmek için bir geçiş olmasını isterdik. Kamerayı kullanırken en boy oranını bir kez bile ayarlama durumunda kalmakdık ancak 64 MP özelliğini sık kullandık.

64 MP modunun etkinleştirilmesi, ultra geniş lense geçiş seçeneğini de gizlemekte. Bu, ana kamera çözünürlüğünü 16 MP’ye geri döndürmediğiniz sürece ultra geniş lense geçemeyeceğiniz anlamına gelir, gerçekten mantıklı değildir. Son olarak, varsayılan olarak ekranda yakınlaştırma kontrolü yok.

Galaxy M31 ile Çekilen Fotoğraflar

Yakınlaştırma hakkında daha sonra konuşacağız, ancak önce temel görüntü kalitesinden bahsedelim. Bu testte HDR modunu Otomatik ve Sahne optimize ediciyi Açık olarak bıraktık, bunlar varsayılan ayarlardır. Her ikisi de Ayarlar’dan devre dışı bırakılabilir ve HDR de her zaman etkinleştirilebilir.

İlk olarak, ana 64MP kamera ile başlayalım. Quad Bayer sensörleri için her zamanki gibi, kamera varsayılan olarak 16 MP’de geliyor ve bu çözünürlükte çekim yapıyor. Gün ışığında görüntü kalitesi iyi ancak mükemmel değil renk doğruluğu ise yeterli ancak aşırı ışığa maruz kaldığında renk doğruluğunda bozulmalar olabiliyor. Dinamik aralık, HDR olmadan varsayılan olarak iyi görüntüler sağlıyor. Kamera bir şeyleri yakın çekim yaparken, genellikle görüntünün sadece bir kısmı odaklanıyor. Bu estetik açıdan daha iyi olsa da, dikkatli değilseniz odağı kaçırabilmeniz mümkün.

Gün ışığında çekilen fotoğraf örneği

M31 ile cekilen fotograflar 0 - Samsung Galaxy M31 İnceleme Hem otomatik modda hem de gece modunda çekilen birkaç fotoğraf:

M31 ile cekilen fotograflar 1 1024x768 - Samsung Galaxy M31 İnceleme M31 ile cekilen fotograflar 2 - Samsung Galaxy M31 İnceleme M31 ile cekilen fotograflar 3 - Samsung Galaxy M31 İnceleme Ultra geniş ve makro çekimler de dahil olmak üzere arka kameralardan birkaç örnek:

m31 kamera 1 1024x768 - Samsung Galaxy M31 İnceleme m31 kamera 2 1024x768 - Samsung Galaxy M31 İnceleme m31 kamera 3 1024x768 - Samsung Galaxy M31 İnceleme m31 kamera 4 1024x768 - Samsung Galaxy M31 İnceleme m31 kamera 5 1024x768 - Samsung Galaxy M31 İncelemeSelfie Çekimleri / Ön Kamera

Selfie çekimleri için Galaxy M31, 32 MP kameraya sahipr ve açık havada hoş fotoğraflar çekmeyi başarıyor. Varsayılan olarak, 8 MP fotoğrafa alabiliyorsunuz, ancak selfilerinizde daha fazla ayrıntı görmek isterseniz 32 MP moduna geçebilirsiniz. Geceleri, ister 8MP fotoğraf ister 32 MP fotoğraf olsun, ayrıntılar koybolmakta ve ayrıca telefonu istediğiniz kadar sabit tutmaya çalışın hafif bir sarsıntıda görüntüde bozulma görebilirsiniz.

m31 selfie 1 1024x768 - Samsung Galaxy M31 İnceleme m31 selfie 2 scaled - Samsung Galaxy M31 İnceleme

Vide Çekimleri

Galaxy M31’deki video kalitesi iyi. 30 fps’de tam 4K çözünürlükte çekim yapabilirsiniz, ancak bu, dijital görüntü sabitlemenin kaybolmasına neden oluyor. Görüntü kalitesi iyi ancak sabitleme eksikliği ve sarsıntısız otomatik odaklanma dikkat dağıtıcı olabilir.

M31’de 1080p video genel olarak en iyi seçenek. Bazı ayrıntıları ve çözünürlüğü kaybetenizde, ancak görüntü kalitesi hala iyi ve sabitleme çok yardımcı oluyor.

Telefon ayrıca ağır çekim ve süper ağır çekim modlarını da destekliyor. Süper ağır çekim modu çoğunlukla iyi çalışmakta ve iyi görüntü kalitesine sahip, ancak videoda zaman zaman kekeleme olabiliyor.

Batarya

Galaxy M30’lar gibi Galaxy M31 de muazzam bir 6000 mAh pil ile geliyor.

Sonuçları özetlemek gerekirse, Galaxy M31’deki pil ömrü müthiş. İlk testlerimizde, telefonu kullanarak bir gün geçirdik ve cihazı şarj ettikten 24 saat sonra bile telefonun şarjı % 24’te kaldı. Bir gün içinde bu telefondaki pili öldürmek gerçekten zor ve daha tutumlu kullanımla, tek bir şarjla iki günlük kullanımdan bile yararlanabilmeniz gerekir.

Samsung Galaxy M31 inceleme 14 1024x623 - Samsung Galaxy M31 İncelemeŞarj söz konusu olduğunda, Galaxy M31’in hiç acelesi yok. Telefon, Qualcomm Hızlı Şarj veya USB Güç Dağıtım şarj cihazlarından da hızlı şarj edilebilmesine rağmen, Samsung’un Hızlı Şarj standardını destekleyen 15W şarj cihazıyla birlikte gönderiliyor. Ne yazık ki, şarj cihazından bağımsız olarak, telefon sadece 15W’a kadar güç kabul edebiliyor, bu yüzden etrafta daha hızlı bir şarj cihazınız olsa bile daha hızlı şarj edemezsiniz.

Şarj işlemi nispeten yavaş. 30 dakikalık şarjda %0’dan yaklaşık % 21’e kadar şarj sağladı. Bir saat sonra, yalnızca % 40 oranında şarj oluyor. Tam şarj işlemi iki buçuk saati aşmaktadır.

Bu özellikle hızlı şarj destekleyen bir telefon olmadığı açık. Telefonun bu fiyat aralığındaki diğer telefonlardan daha büyük bir bataryaya sahip olduğunu düşünseniz bile, diğer telefonlar aynı miktarda çok daha fazla şarj etme eğilimindedir, bu da sonunda size daha fazla kullanılabilir güç kazandırdığı anlamına gelir.

M31’in gücü pilinin katıksız kapasitesindedir. Şarj etmek için yatmadan önce şarja koymanızı öneririz. Samsung ayrıca pil üzerindeki stresi azaltmak için hızlı şarjı devre dışı bırakmak için kullanışlı bir seçenek de sunmakta.

Sonuç Olarak

Galaxy M31, iyi kullanılabilir özellik seti ve iyi performansa sahip iyi yapılmış bir cihaz. Ekranın genel kalitesinden, performansından, yazılım deneyiminden ve özellikle müthiş pil ömründen etkilendik. 64 MP kamera ayrıca kaliteli fotoğraflar çekmekte.

Düşme durumunda daha dayanıklı olmasına rağmen, M31 üzerindeki plastik gövde mutlak bir parmak izi mıknatısı ve çoğunlukla cihazı temizlerken çok kolay çizilen bir kasası var. Arayüzü performans anlamın daha fazla optimizasyona ihtiyaç duyuyor.

Bu kusurlara rağmen, Galaxy M31 ile zamanın tadını çıkardık ve bu fiyat aralığında bir telefon satın alırken dikkate alınması gereken seçeneklerden biri olarak öneriyoruz.

3 Yorumlar
  1. Engin diyor

    Türkiye’de 2800 TL civarında satılmaya başlandı Galaxy M31 128 GB’ın fiyatı bu 64 gb henüz belli değil kamerası güzel ekran super amoled çok iyi bataryada güzel ama biraz daha makul fiyatlı olabilirdi.

  2. Alim diyor

    fiyat biraz pahalı bence alternatif bu fiyatlarda çok daha iyi telefonlar var

  3. Bertuğ Özalp diyor

    Bu telefonu alalı 3 hafta oldu öncelikle sevdiğim tarafları; Ekran çok iyi kamerası ortalamanın üstünde fiyatı hesaplı sayılır bataryası mükemmel. Sevmediğim tek tarafı var kasa çok parmak izi topluyor bendeki de siyah renkliydi ama yapacak birşey yok güzel bir kılıfla yola devam ediyorum.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.